Wat doet de fysiotherapeut en hoe kan hij je helpen?

Wat doet de fysiotherapeut en hoe kan hij je helpen? Dat is wat we in deze blogpost willen vertellen. De fysiotherapeut is de expert op het gebied van houding en beweging. Hij kan je helpen bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van lichamelijke klachten. Daarnaast zorgt hij ervoor dat je optimaal kunt bewegen. Soms geef je alleen advies, soms ook een behandeling. Welk type zorg past het beste bij jouw persoonlijke situatie? Dat is afhankelijk van het doel dat je wilt bereiken.

Bij de eerste afspraak met de fysiotherapeut in Tilburg wil hij precies weten wat je lichamelijke klachten zijn. Zo kan hij vaststellen of je gebaat bent bij fysiotherapie. Soms is het namelijk beter om eerst naar je huisarts te gaan. Een uitgebreid gesprek is niet nodig als je door de huisarts of medisch specialist bent doorverwezen naar een fysiotherapeut.

De fysiotherapeut kan je helpen bij allerlei soorten lichamelijke klachten. Denk bijvoorbeeld aan rug- of nekklachten, maar ook aan klachten door overbelasting of een blessure. Ook bij chronische aandoeningen, zoals COPD of reuma, kan de fysiotherapeut je helpen. Het is belangrijk om te weten dat de fysiotherapeut je klachten niet kan verhelpen, maar wel kan helpen bij het verminderen ervan.

Als je fysiotherapie wilt volgen, moet je een verwijzing van je huisarts of medisch specialist hebben. Je kunt ook zelf contact opnemen met een fysiotherapeut. Het is verstandig om eerst even te bellen of mailen, zodat je kunt informeren naar de mogelijkheden en de kosten.

We hopen dat we je in deze blogpost voldoende hebben kunnen informeren over de fysiotherapeut en wat hij kan doen voor jou. Heb je nog vragen of wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder! Of kijk hier voor meer info