Herkennen en verslaan van een gokverslaving

De meeste mensen zien gamen en gokken als een onschuldige manier om de tijd te doden. Maar voor sommigen kan het veranderen in een kostbare en destructieve verslaving. Als je denkt dat je een probleem hebt, is het belangrijk om de tekenen te herkennen en hulp te zoeken.

Dit is wat u moet weten. Ik heb het zelf geleerd omdat ik teveel gokkasten spelen deed zoals deze

Hoe weet ik of ik een probleem heb?


Een van de moeilijkste dingen van verslaving is dat het niet altijd gemakkelijk is om te zien wanneer je er te diep in zit. Voor veel mensen begint het als een toevallige hobby of tijdverdrijf. Maar na verloop van tijd kan het uit de hand lopen. Als je niet zeker weet of je een probleem hebt, kun je jezelf hier enkele vragen stellen:

Besteed ik meer tijd aan gamen of gokken dan ik oorspronkelijk van plan was?
Mis ik werk of school vanwege mijn gokgedrag?
Verwaarloos ik mijn familie of vrienden ten gunste van gokken of spelen?
Geef ik meer geld uit aan gamen of gokken dan ik me kan veroorloven?
Heb ik gelogen tegen mensen in mijn omgeving over hoeveel tijd of geld ik heb besteed aan gamen of gokken?
Voel ik me rusteloos, prikkelbaar of angstig als ik probeer te minderen met gamen of gokken?
Als je op één van deze vragen “ja” hebt geantwoord, is het de moeite waard om te onderzoeken of je een verslaving hebt

De gevolgen van verslaving U denkt misschien: “Het is maar een spelletje, hoe erg kan het dan zijn?” Maar de waarheid is dat verslaving ernstige gevolgen kan hebben. Het kan uw relaties, uw financiën, uw geestelijke en lichamelijke gezondheid en uw carrière schaden. Het kan zelfs leiden tot juridische problemen als je betrapt wordt op het overtreden van de wet om je verslaving te ondersteunen. Kortom, verslaving is geen grapje. Wat kun je doen als je denkt dat je een probleem hebt? De eerste stap is hulp zoeken. Praat met uw arts, therapeut of adviseur over uw zorgen. Zij kunnen je helpen uitzoeken of je een verslaving hebt en een plan ontwikkelen om een behandeling te krijgen. De behandeling voor verslaving ziet er voor iedereen anders uit, maar er zijn enkele gemeenschappelijke elementen, zoals individuele therapie, groepstherapie, 12-stappenprogramma’s en medicatie. Met hard werk en toewijding is het mogelijk om een verslaving te overwinnen en je leven weer op de rails te krijgen.”

Conclusie
Als je denkt dat je misschien een game- of gokverslaving hebt, is het belangrijk om meteen hulp te zoeken. Verslaving kan je leven overnemen en ernstige schade toebrengen aan je relaties, financiën, geestelijke en lichamelijke gezondheid en carrière. Maar met behandeling en steun van naasten is het mogelijk om te herstellen en een gezond leven te leiden.”