De verschillen tussen Westerse geneeswijzen en acupunctuur Nijmegen

Het grootste verschil tussen Westerse- en alternatieve geneeswijzen is dat de Oosterse geneeskunde vaak gebaseerd is op energie. De traditionele Chinese geneeswijzen maken hier veel gebruik van als je bijvoorbeeld kijkt naar acupunctuur Nijmegen en moxa. Bij Westerse manieren van geneeskunde wordt meer gekeken naar anatomische structuren van ons lichaam. Ook wordt er gekeken naar kwalen in een specifiek deel van het lichaam, terwijl in de Chinese geneeskunde meer wordt gekeken naar een totaalbeeld. Het zijn beide erg belangrijke uitgangspunten die eigenlijk amper met elkaar vergeleken kunnen worden, maar ze kunnen elkaar zeker goed aanvullen. Hierdoor is het belangrijk om van beide partijen kennis mee te pikken en er gebruik van te maken.

Horen, voelen en zien tijdens acupunctuur Nijmegen

Bij Westerse geneeswijzen wordt er gebruikgemaakt van foto’s en bijvoorbeeld MRI scans. Maar ook laboratoriumonderzoeken om te zien wat er zich afspeelt in je lichaam. Dit kan erg handig zijn wanneer er bijvoorbeeld wordt vermoed dat er een tumor in je lichaam zit. Er wordt gepraat met degene die wordt behandeld maar er wordt ook gekeken en gevoeld naar wat er aan de hand is. In een momentopname wordt er dan een diagnose en behandeling aangereikt. Veel mensen vinden de denkwijze die achter de alternatieve geneeswijzen zit vaak fijner dan de Westerse manier. Bij alternatieve, Oosterse geneeskunde wordt er nooit iemand schade toegedaan. Terwijl dit bij Westerse geneeskunde vaak wel mag. Het is goed om van beide partijen wat mee te nemen in het opstellen van een diagnose. Je krijgt meerdere perspectieven mee om zo de juiste behandeling te krijgen.

Acupunctuur Nijmegen voor de mentale gezondheid

Acupunctuur Nijmegen kan niet alleen maar goed zijn voor je fysieke gezondheid omdat het pijn kan wegnemen of verminderen, maar je kunt er ook mentaal baat bij hebben. Zeker wanneer je wordt verlost van je pijn krijg je de kans om emoties te uiten die misschien vast zaten. Er kunnen misschien bepaalde trauma’s worden opgeroepen omdat je dacht dat je het had weggestopt. Het kan voor iedereen goed zijn om traumaverwerking te doen zodat je rustig verder kunt leven. Nu is acupunctuur Nijmegen daar niet per se het enige uitgangspunt voor, maar het kan je zeker helpen met je weg ernaartoe. Ook als je het niet verwacht kan het je absoluut iets moois brengen.

Probeer eens van alles uit

Zeker omdat dit soort behandelwijzen steeds toegankelijker worden voor de meeste mensen kan het absoluut goed zijn om het eens uit te proberen. Je weet nooit wat het je kan brengen, maar het kan zeker je ogen openen op een positieve manier. Hoe dan ook zul je er wat van leren en er wat aan overhouden. Ook al denk je misschien in eerste instantie van niet. Acupunctuur Nijmegen is niet de enige behandeling die je kunt uitproberen. Maar ook andere alternatieve behandelmethoden zoals manuele geneeskunde, orthomoleculaire therapie of dingen als yoga kunnen je erg helpen. Het kan een bepaalde rust terug brengen in je lichaam en dus ook in je hoofd. Je kunt zelfs een cosmetische acupunctuur behandeling krijgen. Het is zeker in de wereld waarin we nu leven erg belangrijk om bewust te zijn van je mentale, maar ook je fysieke gezondheid en balans te vinden.